Yazda tozcuqlara qarşı allergiyanın qarşısını necə almaq olar? - Rusiyalı həkimdən sadə üsullar
Bir neçə sadə qaydaya əməl etməklə polenlə (müxtəlif bitkilərdən yayılan tozcuqlar) kontaktı azaltmaq və allergiyanı nəzarət altına almaq mümkündür.
Oxu.Az-ın xəbərinə görə, bu barədə rusiyalı allerqoloq-immunoloq, tibb elmləri namizədi, ekspert İrina Manina "Lenta.ru"ya müsahibəsində danışıb.
Əsasən bahar aylarında müşahidə olunan allergiya mövsümündə həkimin ilk tövsiyəsi xüsusi onlayn xidmətlərdən istifadə etməklə, havadakı polen konsentrasiyasına nəzarət etməkdir. Onun sözlərinə görə, əgər polen səviyyəsi yüksəkdirsə, o zaman zərurət olmadıqca çölə çıxmaqdan çəkinmək ən yaxşısıdır.
Allergenlərlə təması azaltmaq üçün İrina Manina saçları arxaya yığmaq və ya baş geyimləri taxmağı məsləhət görüb. Bu, polenin saçınıza çökməsinin qarşısını almağa kömək edəcək. Çünki saçlara çökən polenlər hərəkət etdiyiniz zaman selikli qişaya nüfuz edir.
Çiçəkləmə dövründə gözlərinizi qorumaq da eyni dərəcədə vacibdir.
"Həkimlər allergiyası olan insanlara günəş eynəyi taxmağı və kontakt linzalardan istifadə etməməyi tövsiyə edirlər. Qıcıqlanan selikli qişalar daha həssas olurlar və linzalar vəziyyəti daha da pisləşdirə bilər", - deyə həkim qeyd edib.
Daha bir sadə, amma effektiv müdafiə üsulu da maskadır. Bu, polenin (tozcuqların) burun keçidlərinə daxil olmasının qarşısını alan mexaniki baryerdir. Hər iki-dörd saatdan maskanı dəyişmək lazımdır.
Nəhayət, İrina Manina allergiya dövründə rasionu tənzimləməyi və alma, armud, qoz-fındıq, çiy yerkökü, kartof, yulaf, kvas, pivə və bal kimi qidaları rasiondan çıxarmağı tövsiyə edib, çünki onlar simptomların intensivliyini artıra bilər.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Görmə qabiliyyətini yaxşılaşdıran 12 qida (SİYAHI)
Gözlər üçün faydalı qida maddələri - sink, omeqa-3 yağ turşuları, A və C vitaminləri - yaşla bağlı xəstəliklərin riskini azaltmağa kömək edir. Lazımi maddələrin hamısını qidalardan almaq mümkündür. Qaynarinfo xəbər verir ki, "Very Well Health" görməni yaxşılaşdırmaq üçün nə yemək lazım olduğun
12 dekabrÇox öskürmək ziyandır
Son günlər yayılan qrip xəstəliyi şiddətli öskürəyin yayılmasına səbəb olub. Axşam.az xəbər verir ki, mütəxəssislər küncüdün öskürəyə müsbət təsir etdiyini açıqlayıb. O, immun hüceyrələrini artırır. E, C və B qrupu vitaminləri ilə çox zəngin olan küncüt güclü zülal qaynağıdır. Onun tərkibində çoxlu lif
3 dekabrÜrəyi qoruyur deyə ovuc-ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş
Ürək sağlamlığı üçün faydalı hesab edilən, gündəlik rasionda tez-tez yer alan quru meyvələrin bəzi hallarda sağlamlıq üçün risk yaratdığı məlum olub. Xüsusilə çox miqdarda istehlak olunduqda qozun ağciyərlərə ciddi şəkildə zərər verdiyi ortaya çıxıb. xəbər verir ki, qozun tərkibindəki omega-3 yağ turşular
30 noyabrQocalmanı sürətləndirən üç gündəlik vərdiş
Qocalmanı hissolunmaz şəkildə sürətləndirən üç gündəlik vərdiş açıqlanıb. bildirir ki, bu barədə "LEVITA" beynəlxalq balet və dartınma studiyaları şəbəkəsinin həmtəsisçisi və məşqçi Kseniya Qufranova " nəşrinə müsahibəsində danışıb. Qufranovanın sözlərinə görə, qocalmanın əsas amili otura
30 noyabr8 saatdan az yatmaq ömrü qısaldır - Alimlər
Oreqon Sağlamlıq və Elmlər Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, yuxusuz qalmaq ömrü xeyli qısaldır. xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri "SLEEP Advances" jurnalında dərc olunub. Alimlər ABŞ-dəkı böyük milli məlumat bazasını təhlil edərək CDC tərəfindən 2019-2025-ci illərdə toplanmı
10 dekabrİtalyan uzunömürlülüyünün sirri: Qədim genlər...
Alimlər italyan uzunömürlülərinin uzunömürlülüyünün sirrinin təkcə həyat tərzi və Aralıq dənizi pəhrizi ilə deyil, həm də ovçu-yığıcıların qədim genetik irsi ilə əlaqəli ola biləcəyini aşkar etdilər. Qaynarinfo xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri "GeroScience" jurnalında dərc olunub. Beynəlxal
17 dekabrÇörəkdən tam imtina etməyin zərərləri
Artıq çəkidən xilas olmaq istəyən hər kəs çörək və şirniyyatdan imtina etməyə çalışır. Buna səbəb çörəyin orqanizm üçün ziyanlı qida olması barədə yayılan məlumatlardır. Əslində, ondan imtina edilməsinin zərərləri daha çoxdur. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, əla növ buğda və tam buğda ununda
4 dekabrYetkin yaşda olan insanlar hansı balıqdan imtina etməlidir
Mütəxəssislər həmçinin 60+ yaşlılar üçün ən dəyərli balıq növlərini də adlandırıblar. xəbər verir ki, 60 yaşdan sonra maddələr mübadiləsi artıq daha ləng işləyir, həzm sistemi ağır yeməklərə daha həssas reaksiya verir, yağın artıqlığı isə ürək və damarlar üçün əlavə yük yarada bilər. Ona görə də mütəxəssislə
7 dekabr