Bunu yesəniz, dəriniz gözəlləşəcək, immunitet güclənəcək
Yaşıl soğan tərkibindəki vitamin və minerallarla sağlamlıq üçün bir çox faydalar təmin edir.
Sonxeber.az qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, adətən salatlarda, bəzən də müxtəlif yeməklərdə istifadə edilən yaşıl soğan faydalarına görə mütəxəssislər tərəfindən tez-tez tövsiyə edilir.
Yaşıl soğan immunitet sistemini gücləndirən C vitamini ilə zəngindir və orqanizmin müqavimətini artıraraq xəstəliklərdən qoruyur.
Tərkibindəki antioksidantlar sayəsində iltihabla mübarizə aparır və sərbəst radikalların orqanizmə zərər verməsinin qarşısını alır. Yaşıl soğan az kalorili olduğundan çəkisinə nəzarət etmək istəyənlər üçün ideal tərəvəzdir.
Liflə zəngin olan yaşıl soğan həzmi asanlaşdıraraq bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyir. Soyuqdəymə, qrip, ürək xəstəlikləri və bəzi iltihabi xəstəliklərə qarşı qoruyucu xüsusiyyətləri var.
Bu tərəvəz bədəni bir çox xroniki xəstəliklərdən də qoruyur. Tərkibindəki A vitamini sayəsində gözlər üçün çox faydalıdır. Həmçinin qan şəkərinin səviyyəsini balanslaşdırmağa kömək edir.
Tərkibindəki antioksidantlar və vitaminlər sayəsində dərinin yenilənməsinə və nəmlənməsinə kömək edir. Xüsusilə tərkibindəki C vitamini və kükürd dəri hüceyrələrinin bərpasına yardımçı olur, dərini daha parlaq və sağlam edir.
Yaşıl soğan sızanaq kimi dəri problemlərinə qarşı da təsirlidir. Dərinin elastikliyini artıran bu tərəvəz qocalma əlamətlərinin gecikdirilməsində də rol oynayır. Daimi istehlak edildikdə dərinin daha canlı və sağlam görünməsinə kömək edir.
Yaşıl soğan saç və dəri üçün də çox faydalıdır. Qaynadılıb istehlak edildikdə həzm problemlərini də xeyli azaldır. Eyni zamanda bədəndə yığılan toksinləri xaric edir.
Bədəni təmizlədiyi kimi, immunitet sistemini də gücləndirir. Bəlğəmgətirici xüsusiyyətə malikdir və boğazın təmizlənməsində çox təsirlidir. Yaşıl soğanın kəskin qoxusu olsa da, qida borusunda hüceyrələrin yenilənməsinə kömək edir.
Xərçəng hüceyrələrinin əmələ gəlməsi üçün mühit yaradacaq vəziyyətlərin qarşısını alır. Ağciyərlərdəki iltihabı təmizləyir.
Hamiləlik dövründə yaşıl soğan istehlakı gələcək analar üçün faydalıdır. Tərkibindəki vitamin və minerallar sayəsində ana və körpə sağlamlığına fayda verən yaşıl soğan, xüsusilə fol turşusu və C vitamini baxımından zəngidir. Fol turşusu körpənin inkişafı üçün çox əhəmiyyətlidir və yaşıl soğan bu qida dəyərini təmin etdiyi üçün hamiləlik dövründə faydalı hesab olunur.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Ürəyi qoruyur deyə ovuc-ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş
Ürək sağlamlığı üçün faydalı hesab edilən, gündəlik rasionda tez-tez yer alan quru meyvələrin bəzi hallarda sağlamlıq üçün risk yaratdığı məlum olub. Xüsusilə çox miqdarda istehlak olunduqda qozun ağciyərlərə ciddi şəkildə zərər verdiyi ortaya çıxıb. xəbər verir ki, qozun tərkibindəki omega-3 yağ turşular
30 noyabrİnsulinin təbii rəqibi: Suyun şəkərlə mübarizədə əsas müttəfiqdi - 6 səbəb
Suyun orqanizmdə mühüm rolu var. Su içmək adətən sadə və adi bir vərdiş kimi görünür, lakin o, özümüzü necə hiss etdiyimizə əhəmiyyətli dərəcədə təsir edir. Qaynarinfo xəbər verir ki, orqanizm kifayət qədər maye aldıqda daxili tarazlığı qorumaq, düzgün işləmək və xoşagəlməz hallara qarşı müdafiə olunma
21 noyabrHəkim qəbizliyə səbəb olan gündəlik vərdişləri açıqlayıb
Rusiyalı qastroenteroloq Anna Menşikova qəbizliyə səbəb olan gündəlik vərdişlərdən danışıb. -ya istinadən xəbər verir ki, həkim qəbizliyin əsas səbəblərindən biri kimi balanssız qidalanmanğı göstərib. O bildirib: "Normal bağırsaq funksiyası üçün əsas komponent olan lif çatışmazlığı bağırsaq problemlər
30 noyabrBeynin qocalmasını ləngidən qeyri-adi üç məhsul
Alimlər müəyyən ediblər ki, yaşıl çay, qoz və mankay adlı su bitkisindən ibarət gözlənilməz bir trionun qəbulu beynin gəncliyini qorumağa kömək edə bilər. xəbət verir ki, mankay dünyanın ən kiçik yarpaqlı tərəvəzidir (təxminən 0,5 mm ölçüdə), kök və gövdəsi yoxdur və su hövzələrinin səthində inkişa
17 noyabrDəri xərçəngindən qorunmağın sadə üsulu AÇIQLANDI
ABŞ-nin Çikaqo Universitetinin alimləri günəş işığının sağlam dəri hüceyrələrini xərçəng hüceyrələrinə çevirən mexanizmi necə işə sala biləcəyini müəyyən ediblər. xəbər verir ki, tədqiqat "Nature Communications" (NatCom) jurnalında dərc olunub. Tədqiqat nəticəsində məlum olub ki, uzunmüddətl
16 noyabrBu 8 qida ilə bağlı ŞOK XƏBƏRDARLIQ - ÖLDÜRÜR!
Soyuducunun aşağı temperaturda saxlanması hər ərzağa uyğun deyil. Soyuq mühit bəzi qidaların təbii quruluşunu pozur, dadını dəyişir və hətta zərərli təsirlərə yol aça bilər. Mütəxəssislər müəyyən ərzaqların soyuducuda saxlanmasının doğru olmadığını bildirir. soyuducuda saxlanmamalı qidaları təqdim edir:
23 noyabrHər il 2,5 milyon insan yoluxur - Riski artıran 6 amil
Ağciyər xərçəngi həm ölkəmizdə, həm də dünyada ən çox rast gəlinən və ən çox ölümə səbəb olan xərçəng növü olaraq əhəmiyyətini qoruyur. Qaynarinfo xəbər verir ki, artan ətraf mühit risk faktorları, siqaret istifadəsinin yayılması və xəstəliyin gec əlamət verməsi səbəbindən bu xəstəlik cəmiyyət sağlamlığ
24 noyabrAcı bibər yemək xeyirli imiş
Yeməklərə əlavə olunan acı bibərin metabolizmanı təxminən 5% sürətləndirdiyi sübut olunub. Axşam.az xəbər verir ki, Pensilvaniya Dövlət Universitetinin professorları bununla bağlı araşdırma edib. Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, yeməklərin acılığı artdıqca yemək sürəti azalır və insan daha az yeyir
28 noyabr2 yaşa qədər uşaqlara qətiyyən belə dərmanları vermək olmaz - Xəbərdarlıq
Uşaqlara öskürək siroplarını səbəbsiz yerə vermək təhlükəli ola bilər. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı pediatr Darya İvanova xəbərdarlıq edib. Onun sözlərinə görə xüsusilə bəlğəmi duruldan dərmanlar körpələr üçün ciddi risk yaradır. Bu dərmanlar bəlğəmin həcmini artırır və uşaq onu çətinliklə xari
30 noyabr