Kartof yeyən 17 yaşlı gənc kor oldu
İngiltərədə 17 yaşlı gənc kartof yedikdən sonra kor olub.
Bu barədə Bristol Göz Xəstəxanasının həkimləri danışıb. 17 yaşlı gəncin qidalanma rejiminə görə kor qaldığı bildirilib.
Hələ 14 yaşında ikən yorğunluq və halsızlıq şikayəti ilə xəstəxanaya müraciət edən gənc şikayətlərinin gündən-günə artdığını bildirib. Lakin bir neçə il sonra gənc eşitmə qabiliyyətini itirməyə başlayıb və daha sonra kor qalıb.
Ona optik neyropatiya diaqnozu qoyulub. Optik neyropatiya, göz və beyin arasındakı sinirlərin zədələnməsi nəticəsində meydana gələn və görmə itkisinə səbəb ola bilən bir vəziyyətdir.
Klivlend Klinikasından bildirilib ki, sinirlərin belə zədələnməsi sinir siqnallarının ötürülməsində problemlər yaradır və korluğa səbəb olur.
Gəncin həkiminin verdiyi məlumata görə, o, demək olar ki, hər gün yerli balıq və çips mağazasından aldığı kartof, cips, ağ çörək və ara-sıra vetçina yeyib.
Meyvə-tərəvəz yeməyən gənc, müəyyən qida növlərinə qarşı "tekstura həssaslığı" yaşadığını, kartof qızartması, çips kimi qidalardan başqa heç bir şey yeyə bilmədiyini söyləyib.
Bu cür qidalama isə bədəndə B12, mis, selenium və D vitamini kimi həyati vacib mineralların tükənməsinə səbəb olub. (Ölkə.Az)
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 1944 Tarix: 03 noyabr 2024
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Piylənmə və diabetin gözlənilməz səbəbləri AÇIQLANDI - Elmi tədqiqat
ABŞ-nin Meyo Klinikasından olan alimlər müəyyən ediblər ki, hüceyrələrin qocalması prosesi piylənmə, II tip şəkərli diabet və metabolik sindromun inkişafında həlledici rol oynaya bilər. xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri Journal of Internal Medicine (JIM) jurnalında dərc olunub. Siçanlar və insa
7 noyabrBu qidalar baş ağrısına səbəb olur – Xəbərdarlıq
Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi gündəlik qidalar baş ağrısının əsas səbəblərindən biri ola bilər. Xüsusilə miqren və gərginlik tipli baş ağrısından əziyyət çəkən insanlar üçün qida seçimi çox önəmlidir. xəbər verir ki, kolbasa, sosiska, konservləşdirilmiş ətlər və fast-food məhsulları yüksə
25 oktyabrƏllərin və ayaqların rənginin dəyişməsi xəstəliyə işarədir
Həkim xəbərdarlıq edib ki, soyuq havada əllərdə və ya ayaqlarda dərinin rənginin dəyişməsi qan dövranının pozulmasına, xüsusilə də Reyno xəstəliyinə işarə edə bilər. Bu vəziyyətdə soyuq və ya stress təsiri ilə dərini qidalandıran kiçik arteriyalar daralır və qana axının qarşısı alınır. xarici KİV-ə istinadə
29 oktyabrDiş itkisi ölüm riskini artıra bilər -ARAŞDIRMA
Yeni bir araşdırma göstərib ki, yaşlı insanlarda dişlərin sürətlə itirilməsi ölüm riskinin artması ilə əlaqəlidir. Çinli alimlər 3,5 il ərzində 8073 yaşlı insanı izləyərək belə nəticəyə gəliblər. " portalına istinadla xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələrinə görə, dişlərin itirilmə sürəti nə qədə
26 oktyabrSüni intellekt xərçəngi əvvəldən proqnozlaşdırmağı öyrəndi
Amerikalı tədqiqatçılar döş xərçənginin erkən əlamətlərini müəyyən edə bilən "Clairity Breast" adlı süni intellekt aləti hazırlayıblar. -a istinadən xəbər verir ki, sistem mammoqrafiya nəticələrini analiz edərək onkoloji proseslərin ilkin əlamətlərini aşkar edir. Mütəxəssislərin sözlərinə görə
7 noyabr"Hazır suplar xərçəng yaradır"
Rusiyalı dietoloq və endokrinoloq Elvina Binatova geniş yayılmış 5 dəqiqədə hazırlanan əriştələrin ziyanı barədə danışıb. Həkimin sözlərinə görə, belə məhsulların tərkibindəki dad gücləndiricilər, konservantlar və süni rəngləndiricilər insan sağlamlığı üçün ən böyük zərəri yaradır. Bundan əlavə, hazı
25 oktyabrLimon hansı hallarda və necə sağlamlığınıza zərər verə bilər?
Limon planetin ən sağlam meyvələrindən biri hesab olunur, lakin hər kəs onu müntəzəm olaraq yeyə bilmir. Limon dünyada tanınan və sevilən sitrus meyvəsidir. Meyvə faydalı xüsusiyyətlərinə görə qiymətləndirilir və bir çoxları onu soyuqdəymə üçün çaya əlavə edir və ya immunitet sistemini gücləndirmək üçü
26 oktyabrAcı bibər infarkt riskini azaldırmış
Badımcançiçəklilər fəsiləsinə məxsus bibərin vətəni Cənubi Amerikadır. İlk dəfə ispanlar tərəfindən Avropaya gətirilmiş bibərlər qısa müddət ərzində tropik və subtropik ölkələrdə yayılıb. Xüsusilə C vitamini ilə zəngin bibərlərin acı, şirin növləri və rəngbərəg çeşidləri var. Acı istiotda 9-20% qur
30 oktyabr