Elektron siqaretin insan sağlamlığına zərərləri açıqlanıb

Elektron siqaretin insan sağlamlığına zərərləri açıqlanıbPulmonoloq Yelena Qorbaçova elektron siqaretlərin insan orqanizmə vurduğu zərərlərdən danışıb.

Oxu.Az xəbər verir ki, mütəxəssisi fikirlərini "RİA Novosti" agentliyi dərc edib.

"Elektron siqaretin tərkibində olan yağ kiçik damlacıqlara çevrilir. Orqanizm onu yad cisim hesab edə bilər və immun sistemi əks reaksiya verməyə başlayır. Nəticədə, mayenin yığılması ilə iltihablı bir proses meydana gəlir, bu da yağlı birləşmələrin müntəzəm inhalyasiyası ilə inkişaf edən pnevmoniyaya səbəb olur. Bu isə artıq ölümcül hal ilə nəticələnə bilər", - deyə pulmonoloq qeyd edib.

Mütəxəssis, həmçinin əlavə edib ki, elektron siqaret tənəffüs yollarında ağciyər toxumasını və selikli qişanı qurudur, infeksiyaların onlara keçməsini asanlaşdırır, eyni zamanda oksigen çatışmazlığı yaradır.


Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 517   Tarix: 23 mart 2025  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255

Facebookda Paylaş


Oxşar xəbərlər

.

Yazın gəlişi ilə uşaqları hədəf alan TƏHLÜKƏLİ XƏSTƏLİKLƏR: Onları necə qoruyaq?

Yaz fəslinin gəlişi ilə təbiət canlandığı kimi bəzi xəstəliklər də oyanır. Bu xəstəliklər daha çox azyaşlı uşaqlarda müşahidə edilir və gözlənilməyən məqamda orqanizmi taqətdən salır. Bəs görəsən, yazın gəlişi ilə hansı xəstəliklər, viruslar oyanıb? Bu xəstəliklər arasında təhlükəli olanı varmı? Uşaqlar

27 mart
.

Soyuqdəyməyə dərman olan yemək

Soyuqdəymə və qrip olduqda nə yeməliyik?. mütəxəssislərə istinadən xəbər verir ki, bunların içində ən məşhuru toyuq şorbasıdır. Toyuq şorbası burun axıntısı və boğaz ağrısı üçün ev dərmanı kimi tanınır. Bəs, görəsən toyuq şorbası həqiqətən soyuqdəyməyə yaxşı təsir edir, yoxsa bu bir mifdir?. Burada bi

2 aprel
.

Uzunömürlü insanlar bu qidaları yeyirlər - SİYAHI

Dünyanın müxtəlif yerlərində uzunömürlülər xüsusi qidalanma rejiminə riayət edirlər və onların menyusunda bəzi məhsullar daim təkrarlanır. xəbər verir ki, uzunömürlülük və möhkəm sağlamlıq böyük ölçüdə qidalanmadan asılıdır. Uzun ömür sürən insanlar, adətən, elə bir qida rejiminə əməl edirlər ki, b

5 aprel
.

Yazın ilk meyvəsi çiyələyin faydaları

Yaz aylarının ən ləzzətli meyvələrindən biri olan çiyələk sağlamlıq üçün çox faydalıdır. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, A, B və C vitaminləri ilə zəngin olan çiyələk orqanizm tərəfindən asanlıqla həzm olunur. Digər meyvələr kimi vitaminlər, minerallar, lif və antioksidant xüsusiyyətlərə mali

3 aprel
.

Xolesterin səviyyəsini normallaşdırmağa kömək edəcək qəlyanaltı: Alimlərdən AÇIQLAMA

Gündəlik qəlyanaltıların pekan (yapon) qozu ilə əvəz edilməsi qanda xolesterinin səviyyəsini aşağı salmağa və rasionun ümumi keyfiyyətini yaxşılaşdırmağa kömək edir. -ın " "ya istinadən xəbərinə görə, bu qənaətə ABŞ-nin Pensilvaniya Ştat Universitetinin alimləri gəliblər. Araşdırmanın nəticələr

19 mart
.

Qripə yoluxanda orqanizmdə nə baş verir?

Qrip və ya soyuqdəymə zamanı burunun axması bədənin müdafiə mexanizmlərindən biridir və əsas səbəbi orqanizmin infeksiya ilə mübarizə aparmasıdır. Qrip virusu və ya digər respirator infeksiyalar burun boşluğunun selikli qişasını qıcıqlandıraraq iltihabi reaksiyaya səbəb olur. Nəticədə, bədən müdafi

24 mart
.

Həkim həyəcan təbili ÇALDI: "2-3 həftə davam edir..." - VİDEO

Fəsil dəyişkənliyi ilə əlaqədar insanların immun sistemləri zəifləyir. Xüsusilə yaz fəsli Ramazan ayı ilə üst-üstə düşdüyündən hava dəyişikliyi, qışın sonları, baharın gəlişi qrip və digər yoluxucu xəstəliklərin yayılmasına səbəb olub. Bu zaman immun sisteminin reaksiyası zəifləyir, insanlar daha te

29 mart
.

Kalsiumun ürək-damar sistemi üçün təhlükələri nələrdir? - Rusiyalı həkim danışdı

Ürək-damar xəstəliyi olan xəstələrdə kalsiumun yüksək dərəcədə qəbulu yumşaq toxuma və damarların kalsifikasiyasına səbəb ola bilər. Arteriyaların kalsifikasiyası isə onların sərtliyini artırır, onlar daralır və insult, miokard infarktı kimi yeni ürək-damar hallarının yaranma riski yüksəlir. -ın xəbərin

2 aprel
.

Rozmarinin qorxulu xəstəliyə qarşı FAYDASI

Rozmarindən demensiyanın inkişafını yavaşlatmaq üçün istifadə olunacaq. -ın verdiyi məlumata görə, bu barədə Kaliforniyadan olan bir qrup alim apardıqları araşdırmadan sonra bəyan ediblər. Tədqiqatın nəticələri "Antioxidants" elmi jurnalında dərc edilib. Elm adamları rozmarin və adaçayınd

18 mart