Qripə qarşı təbii və sağlam vasitəni necə hazırlamaq olar?
Soyuq havalar zamanı nəqliyyatda, ofisdə və ya evdə asqırma və öskürək adi hala çevriləndə immunitetimizə diqqət yetirmək vacibdir.
Lent.az xarici mediaya istinadla xəbər verir ki, əczaçılıq məhsulları əvəzinə təbii şərbəti sınayın - sağlamlığınızı qorumağa kömək edəcək faydalı komponentlərlə zəngin evdə hazırlanmış qrip əleyhinə vasitə.
Soyuducuda saxlanması mümkün olan asan hazırlana bilən vasitədən söhbət gedir.
Tərkibi soyuqdəymə və viruslarla mübarizə aparmağa kömək edən vitaminlər və qidalarla zəngindir.
Bu sirop niyə faydalıdır?
• Bal iltihabı aradan qaldıran və boğaz ağrısını sakitləşdirən təbii antioksidant və antiseptikdir.
• Zəncəfil – immunitet sistemini stimullaşdırır, iltihab əleyhinə və antibakterial xüsusiyyətlərə malikdir.
• Zerdeçal təbii immunomodulyatordur, kurkuminlə zəngindir və viruslarla mübarizə aparmağa kömək edir.
• Limon orqanizmin müdafiəsini gücləndirən C vitamini mənbəyidir.
• Sarımsaq bakteriya və viruslarla mübarizə aparan təbii antibiotikdir.
• Bibər – zerdeçalın təsirini artırır və onun faydalı maddələrinin daha yaxşı mənimsənilməsinə kömək edir.
Tərkibi
• Təbii bal 175 qram
• Qaynadılmış su 100-150 millilitr
• Zəncəfil kökü 1,5 santimetr
• Zerdeçal 1/2 çay qaşığı
• İki limonun suyu
• 3-4 diş sarımsaq
• Yer bibəri
Hazırlıq
1. Şərbətin dəmlənəcəyi bir banka hazırlayın. Onu yaxşıca yuyun və sterilizasiya etmək üçün qaynar su ilə qaynadın.
2. Zəncəfilin qabığını soyun və incə sürtgəcdən keçirin. Sarımsağı doğrayın və ya sarımsaq presi ilə sıxın.
3. Dərin bir qabda bal, ilıq qaynadılmış su, sürtgəcdən keçirilmiş zəncəfil, zerdeçal və bir çimdik yer bibərini qarışdırın. Bal tamamilə həll olunana qədər yaxşıca qarışdırın.
4. İki limonun suyunu sıxıb bal qarışığına əlavə edin. Sonra doğranmış sarımsağı əlavə edin. Hər şeyi yenidən qarışdırın.
5. Hazırlanmış bankaya qarışığı tökün, qapağını bağlayın və 2 gün soyuducuda dəmləmək üçün saxlayın.
Məhsuldan istifadə qaydası
Onu şərbət kimi istifadə edin. Səhər acqarına və ya gün ərzində yeməkdən əvvəl 1-2 çay qaşığı qəbul edin. Bütün faydalı xüsusiyyətlərini qorumaq üçün isti çaya şərbət əlavə etməyin.
Üstünlüklər
• Konservantlar, rənglər və süni əlavələr olmadan təbii tərkib.
• Dərman komponentlərinin birləşməsi sayəsində məhsul immunitet sistemini gücləndirməyə və gücü tez bir zamanda bərpa etməyə kömək edir.
• Hazır şərbəti bir neçə həftə soyuducuda saxlamaq olar.
Bu şərbətlə öz sağlamlığınızın qeydinə qalın və istənilən mövsümi çağırışlara hazır olun.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Ağciyər xəstəlikləri xərçəngə səbəb olur? - Pulmonoloq açıqladı
"Baku Med" verilişinin yeni buraxılışı yayımlanıb. Budəfəki buraxılışda pulmonoloq Şəhriyar Məhərrəmovla ağciyər xəstəlikləri və onların qarşısının alınması yolları müzakirə olunub. Ağciyər xəstəliklərindən necə qorunmaq olar? COVID-19 ağciyər xərçənginə səbəb ola bilərmi? Xroniki öskürək ağciyə
22 noyabrSarımsaq əzməsini ziyilin üstünə vurun - Yox edəcək
Həkim uşaqlarda ziyillərdən xilas olmaq üçün hansı xalq üsullarının təhlükəsiz olduğunu açıqlayıb. xəbər verir ki, uşaqlarda ziyillərin müalicəsində bəzi xalq üsullarından istifadə oluna bilər, lakin bu metodlara yalnız dermatoloqla məsləhətləşdikdən sonra müraciət edilməlidir. Bunu tibb elmləri namizədi
30 noyabrGündə neçə fincan qəhvə təhlükəsizdir? - Həkim xəbərdarlığı
Orqanizmdə kofeinin həddindən artıq toplanması koronar arteriyanın daralmasına və nəticədə miokard infarktına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, kofein qısa müddətdə arterial təzyiqi yüksəldir. Bu xüsusilə hipertoniyası və aterosklerozu olan şəxslər üçün təhlükəlidir, çünki onların ürək-damar sistemin
23 noyabrYeməkdən dərhal sonra çay içmək olmaz - Yan təsiri var
Çay dünyanın ən populyar içkilərindən biridir və onun müxtəlif növlərinin faydaları haqqında çoxsaylı araşdırmalar mövcuddur. Lakin çayın istifadəsi bəzən çox xoşagəlməz yan təsirə səbəb ola bilər. Qaynarinfo -a istinadən xəbər verir ki, çaydakı birləşmələr dəmirin mənimsənilməsinə mənfi təsir göstəri
1 dekabrGündə 15 ədəd püstə yeyin!
Püstə yüksək kalorili və yağlı məhsuldur, lakin ürək-damar sisteminin işini yaxşılaşdırmaq, metobolizmi və maddələr mübadiləsini sürətləndirmək üçün qida rasionuna daxil edilməlidir. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, püstənin tərkibindəki əsas elementlərdən biri B7 və ya biotindir ki, bu da zülallar
19 noyabr"Covid-19"dan sonra ən yoluxucu virus - Məktəbləri bağladılar
Şimal yarımkürəsində sürətlə yayılan H3N2 virusu artıq Yaponiya və Avstraliyada genişmiqyaslı epidemiyalara səbəb olub. Böyük Britaniyada qrip mövsümü gözlənildiyindən daha tez başlayıb. Yay ayları ərzində bir neçə mutasiyaya uğraması nəticəsində virusun yeni variantı mövcud peyvəndlərə qarşı daha davamlıdı
22 noyabrCOVID-19 olan insanlara yeni risklər barədə XƏBƏRDARLIQ
Alimlərin təhlili göstərib ki, COVID-19-dan sağalanların ciddi xəstəliklərə tutulma riski iki dəfə çoxdur. -ın xarici mediaya istinadən məlumatına görə, bir insanın koronavirus yoluxması infeksiyadan sonra ən azı üç il ərzində infarkt və insult, o cümlədən ölüm riskini əhəmiyyətli dərəcədə artıra bilər
16 noyabrAcı bibər yemək xeyirli imiş
Yeməklərə əlavə olunan acı bibərin metabolizmanı təxminən 5% sürətləndirdiyi sübut olunub. Axşam.az xəbər verir ki, Pensilvaniya Dövlət Universitetinin professorları bununla bağlı araşdırma edib. Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, yeməklərin acılığı artdıqca yemək sürəti azalır və insan daha az yeyir
28 noyabrXərçəngə qarşı "ağıllı" və "canlı" silahlar: Son 30 ilin ən böyük uğuru
Dünya üzrə ərçəng halları həyəcanverici şəkildə artır, lakin ümidverici inkişaflar da diqqət çəkir. Yeni nəsil ağıllı və canlı müalicələr sayəsində bəzi qan xərçəngi növləri artıq ölümcül olmaqdan çıxıb idarə olunan xəstəliklərə çevrilir. Bəs bu qabaqcıl müalicələr necə işləyir?. Qaynarinfo xəbər veri
25 noyabr