Ən faydalı bişirmə üsulları açıqlandı
Mütəxəssislər sağlam qidalanma üçün ən uyğun bişirmə üsullarını müəyyən ediblər.
BAKU.WS ferra.ru-ya istinadən xəbər verir ki, araşdırmalara görə, qidanın hazırlanma üsulu onun qida dəyərinə birbaşa təsir edir.
Ən faydalı bişirmə üsulları bunlardır:
Buxarda bişirmək – Qidaların vitamin və minerallarını qorumağa kömək edir.
Qrildə bişirmək – Yağsız və sağlam bişirmə üsuludur.
Az miqdarda yağla qızartmaq – Düzgün yağ seçildikdə qidanın qida dəyərini qorumağa imkan verir.
Mütəxəssislər bildirirlər ki, qızartma və tüstüləmə kimi üsullar qidaya əlavə kalori və zərərli maddələr qataraq sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər.
Həmçinin, tərəvəz və meyvələrin kiçik hissələrə doğranması onların tərkibindəki antioksidantların daha yaxşı sərbəst buraxılmasına və orqanizmin onları asan mənimsəməsinə kömək edir. Məsələn, yerkökü və manqonun doğranması iltihab və qocalmaya qarşı faydalı təsir göstərən antioksidantları aktivləşdirir.
Alimlər qeyd edirlər ki, sağlam qidalanma üçün düzgün bişirmə üsulu seçmək vacibdir.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda Paylaş
Alimlər kimlərin sol, kimlərin isə sağ böyrü üstə yatmalı olduğunu AÇIQLADI
Gecə bədən mövqeyi ürək sağlamlığı üçün açar ola bilərmi?. Araşdırmalar göstərir ki, yatmaq üçün qəbul etdiyimiz adi poza təkcə istirahətin keyfiyyətini deyil, həm də həyati vacib orqan olan ürəyin fəaliyyətinə təsir edə bilər. hər kəsin nəzərə almalı olduğu optimal yatış variantlarını sizə təqdim edir:
24 martƏn faydalı bişirmə üsulları açıqlandı
Mütəxəssislər sağlam qidalanma üçün ən uyğun bişirmə üsullarını müəyyən ediblər. -ya istinadən xəbər verir ki, araşdırmalara görə, qidanın hazırlanma üsulu onun qida dəyərinə birbaşa təsir edir. Ən faydalı bişirmə üsulları bunlardır:. Buxarda bişirmək – Qidaların vitamin və minerallarını qorumağa kömə
2 aprelUzunömürlü insanlar bu qidaları yeyirlər - SİYAHI
Dünyanın müxtəlif yerlərində uzunömürlülər xüsusi qidalanma rejiminə riayət edirlər və onların menyusunda bəzi məhsullar daim təkrarlanır. xəbər verir ki, uzunömürlülük və möhkəm sağlamlıq böyük ölçüdə qidalanmadan asılıdır. Uzun ömür sürən insanlar, adətən, elə bir qida rejiminə əməl edirlər ki, b
5 aprelElektron siqaretin insan sağlamlığına zərərləri açıqlanıb
Pulmonoloq Yelena Qorbaçova elektron siqaretlərin insan orqanizmə vurduğu zərərlərdən danışıb. xəbər verir ki, mütəxəssisi fikirlərini "RİA Novosti" agentliyi dərc edib. "Elektron siqaretin tərkibində olan yağ kiçik damlacıqlara çevrilir. Orqanizm onu yad cisim hesab edə bilər və immu
23 martQripə yoluxanda orqanizmdə nə baş verir?
Qrip və ya soyuqdəymə zamanı burunun axması bədənin müdafiə mexanizmlərindən biridir və əsas səbəbi orqanizmin infeksiya ilə mübarizə aparmasıdır. Qrip virusu və ya digər respirator infeksiyalar burun boşluğunun selikli qişasını qıcıqlandıraraq iltihabi reaksiyaya səbəb olur. Nəticədə, bədən müdafi
24 martYeni pandemiya qapıda - Ölkələr bunu etməsə...
ÜST yenidən dünyanı xəbərdar etdi; həkimlər də hazır olmağa çağırır. Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) baş direktoru Tedros Adhanom Qebreyesus dünyanı yeni pandemiyanın istənilən an baş verə biləcəyi ilə bağlı xəbərdar edib. xəbər verir ki, o, ölkələri pandemiyaların qarşısının alınması üçün beynəlxal
5 aprelSağlamlıq iksirinin resepti açıqlandı
Yerkökü şirəsinin sarıkök ilə birləşməsi və ona zəncəfillə qara bibər əlavə edilməsi iltihabı azaltmağa və immun sistemini dəstəkləməyə kömək edir. -a istinadən xəbər verir ki, bunu dietoloq və sağlam həyat tərzi meneceri Meqan Rou bildirib. Onun sözlərinə görə, yerkökü və zəncəfil güclü antioksidan
23 mart