Ən faydalı bişirmə üsulları açıqlandı

Ən faydalı bişirmə üsulları açıqlandıMütəxəssislər sağlam qidalanma üçün ən uyğun bişirmə üsullarını müəyyən ediblər.

BAKU.WS ferra.ru-ya istinadən xəbər verir ki, araşdırmalara görə, qidanın hazırlanma üsulu onun qida dəyərinə birbaşa təsir edir.

Ən faydalı bişirmə üsulları bunlardır:

Buxarda bişirmək – Qidaların vitamin və minerallarını qorumağa kömək edir.

Qrildə bişirmək – Yağsız və sağlam bişirmə üsuludur.

Az miqdarda yağla qızartmaq – Düzgün yağ seçildikdə qidanın qida dəyərini qorumağa imkan verir.

Mütəxəssislər bildirirlər ki, qızartma və tüstüləmə kimi üsullar qidaya əlavə kalori və zərərli maddələr qataraq sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər.

Həmçinin, tərəvəz və meyvələrin kiçik hissələrə doğranması onların tərkibindəki antioksidantların daha yaxşı sərbəst buraxılmasına və orqanizmin onları asan mənimsəməsinə kömək edir. Məsələn, yerkökü və manqonun doğranması iltihab və qocalmaya qarşı faydalı təsir göstərən antioksidantları aktivləşdirir.

Alimlər qeyd edirlər ki, sağlam qidalanma üçün düzgün bişirmə üsulu seçmək vacibdir.


Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 529   Tarix: 02 aprel 2025  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255

Facebookda Paylaş


Oxşar xəbərlər

.

Alimlər kimlərin sol, kimlərin isə sağ böyrü üstə yatmalı olduğunu AÇIQLADI

Gecə bədən mövqeyi ürək sağlamlığı üçün açar ola bilərmi?. Araşdırmalar göstərir ki, yatmaq üçün qəbul etdiyimiz adi poza təkcə istirahətin keyfiyyətini deyil, həm də həyati vacib orqan olan ürəyin fəaliyyətinə təsir edə bilər. hər kəsin nəzərə almalı olduğu optimal yatış variantlarını sizə təqdim edir:

24 mart
.

İmmunitetimizi necə gücləndirək? Həkim orqanizmin üç müdafiə xəttindən danışdı

İnsan orqanizmi patogen mikroorqanizmlərlə təmasda olduqda aktivləşən mürəkkəb müdafiə sisteminə malikdir. Bəs immun sisteminin necə işlədiyini və onu gücləndirməyin hansı yolları olduğunu necə öyrənək?. -ın "İzvestiya"ya istinadla verdiyi məlumata görə, rusiyalı diyetoloq və nutrisioloq Dmitr

19 mart
.

Ən faydalı bişirmə üsulları açıqlandı

Mütəxəssislər sağlam qidalanma üçün ən uyğun bişirmə üsullarını müəyyən ediblər. -ya istinadən xəbər verir ki, araşdırmalara görə, qidanın hazırlanma üsulu onun qida dəyərinə birbaşa təsir edir. Ən faydalı bişirmə üsulları bunlardır:. Buxarda bişirmək – Qidaların vitamin və minerallarını qorumağa kömə

2 aprel
.

Uzunömürlü insanlar bu qidaları yeyirlər - SİYAHI

Dünyanın müxtəlif yerlərində uzunömürlülər xüsusi qidalanma rejiminə riayət edirlər və onların menyusunda bəzi məhsullar daim təkrarlanır. xəbər verir ki, uzunömürlülük və möhkəm sağlamlıq böyük ölçüdə qidalanmadan asılıdır. Uzun ömür sürən insanlar, adətən, elə bir qida rejiminə əməl edirlər ki, b

5 aprel
.

Elektron siqaretin insan sağlamlığına zərərləri açıqlanıb

Pulmonoloq Yelena Qorbaçova elektron siqaretlərin insan orqanizmə vurduğu zərərlərdən danışıb. xəbər verir ki, mütəxəssisi fikirlərini "RİA Novosti" agentliyi dərc edib. "Elektron siqaretin tərkibində olan yağ kiçik damlacıqlara çevrilir. Orqanizm onu yad cisim hesab edə bilər və immu

23 mart
.

Qripə yoluxanda orqanizmdə nə baş verir?

Qrip və ya soyuqdəymə zamanı burunun axması bədənin müdafiə mexanizmlərindən biridir və əsas səbəbi orqanizmin infeksiya ilə mübarizə aparmasıdır. Qrip virusu və ya digər respirator infeksiyalar burun boşluğunun selikli qişasını qıcıqlandıraraq iltihabi reaksiyaya səbəb olur. Nəticədə, bədən müdafi

24 mart
.

Yeni pandemiya qapıda - Ölkələr bunu etməsə...

ÜST yenidən dünyanı xəbərdar etdi; həkimlər də hazır olmağa çağırır. Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) baş direktoru Tedros Adhanom Qebreyesus dünyanı yeni pandemiyanın istənilən an baş verə biləcəyi ilə bağlı xəbərdar edib. xəbər verir ki, o, ölkələri pandemiyaların qarşısının alınması üçün beynəlxal

5 aprel
.

Kalsiumun ürək-damar sistemi üçün təhlükələri nələrdir? - Rusiyalı həkim danışdı

Ürək-damar xəstəliyi olan xəstələrdə kalsiumun yüksək dərəcədə qəbulu yumşaq toxuma və damarların kalsifikasiyasına səbəb ola bilər. Arteriyaların kalsifikasiyası isə onların sərtliyini artırır, onlar daralır və insult, miokard infarktı kimi yeni ürək-damar hallarının yaranma riski yüksəlir. -ın xəbərin

2 aprel
.

Sağlamlıq iksirinin resepti açıqlandı

Yerkökü şirəsinin sarıkök ilə birləşməsi və ona zəncəfillə qara bibər əlavə edilməsi iltihabı azaltmağa və immun sistemini dəstəkləməyə kömək edir. -a istinadən xəbər verir ki, bunu dietoloq və sağlam həyat tərzi meneceri Meqan Rou bildirib. Onun sözlərinə görə, yerkökü və zəncəfil güclü antioksidan

23 mart