Xərçəngdən qorunmaq üçün bu meyvəni yeyin

Xərçəngdən qorunmaq üçün bu meyvəni yeyinÇiyələk yay aylarının ən məşhur və təravətləndirici meyvələrindən biri olmaqla yanaşı, həm də sağlamlıq üçün sayısız faydaları var. Son dövrlərdə aparılan tədqiqatlar göstərir ki, çiyələkdəki fitokimyəvi maddələr xərçəng hüceyrələrinin yaranmasının qarşısını almaqla yanaşı, mövcud xərçəng hüceyrələrinin yayılmasının qarşısını da alır.

Milli.Az xəbər verir ki, bundan əlavə, çiyələyin tərkibində yüksək miqdarda antioksidantlar da mövcuddur. Bu maddələr sərbəst radikalların yaratdığı ziyanlı təsirləri neytrallaşdıraraq, hüceyrələrin zədələnməsinin qarşısını alır və bədənin təbii qorunma sistemini gücləndirir. Çiyələkdəki C vitamini və flavonoidlər dərinin sağlamlığına da müsbət təsir göstərir, dərini qoruyur və onun təbii parlaqlığını artırır.

Dəriyə olan faydaları isə xüsusilə diqqət çəkicidir. Çiyələk dərini nəmləndirərək ona təravət və parlaqlıq qazandırır. Eyni zamanda, çiyələyin tərkibindəki anti-aging xüsusiyyətləri dərinin qocalma əlamətlərinin yaranmasını gecikdirir. Dərinin elastikliyini artırır və zamanla yaranan qırışların görünüşünü azaltmağa kömək edir. Çiyələk dərini yeniləyir və canlandırır, ona sağlam və gənc bir görünüş bəxş edir.

Çiyələyin tərkibindəki vitaminlər, minerallar və antioksidantlar bədəni daxildən dəstəkləyir. Bu meyvənin müntəzəm istifadəsi, həm də qida rasionunda sağlamlıq baxımından əhəmiyyətli bir yer tutur. Çiyələk xüsusilə yaz və yay aylarında təbii və faydalı bir seçim olaraq, həm bədənin immunitetini artırmağa kömək edir, həm də dərini və saçları sağlam saxlamağa töhfə verir.

Gündəlik rasionda çiyələyə yer vermək yalnız dadlı və təravətli bir seçim etmək deyil, həm də sağlamlığa bir yatırım etməkdir. Çiyələk həm fiziki sağlamlığı dəstəkləyir, həm də gözəlliyin və təbii yaşlanmanın qarşısını almağa kömək edir. Bu səbəbdən təbii bir "superfood" olaraq çiyələk hər yaşda və hər cür həyat tərzində olan insanlar üçün mükəmməl bir qida qaynağıdır.


Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 1178   Tarix: 08 aprel 2025  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666

Facebookda Paylaş


Oxşar xəbərlər

.

Ağciyər xəstəlikləri xərçəngə səbəb olur? - Pulmonoloq açıqladı

"Baku Med" verilişinin yeni buraxılışı yayımlanıb. Budəfəki buraxılışda pulmonoloq Şəhriyar Məhərrəmovla ağciyər xəstəlikləri və onların qarşısının alınması yolları müzakirə olunub. Ağciyər xəstəliklərindən necə qorunmaq olar? COVID-19 ağciyər xərçənginə səbəb ola bilərmi? Xroniki öskürək ağciyə

22 noyabr
.

Alimlər aspirinin hamilələr üçün faydasını tapıblar

Aşağı dozada aspirin qəbulu hamiləlikdə preeklampsiyanın (hamiləliyin 20-ci həftəsindən sonra inkişaf edən, arterial təzyiqin yüksəlməsi və sidikdə zülalın görünməsi ilə xarakterizə olunan hamiləlik ağırlaşması - red.) qarşısını almağa kömək edə bilər. bu barədə "NBC News" telekanalına istinadə

16 noyabr
.

Qocalmanı sürətləndirən üç gündəlik vərdiş

Qocalmanı hissolunmaz şəkildə sürətləndirən üç gündəlik vərdiş açıqlanıb. bildirir ki, bu barədə "LEVITA" beynəlxalq balet və dartınma studiyaları şəbəkəsinin həmtəsisçisi və məşqçi Kseniya Qufranova " nəşrinə müsahibəsində danışıb. Qufranovanın sözlərinə görə, qocalmanın əsas amili otura

30 noyabr
.

"Covid-19"dan sonra ən yoluxucu virus - Məktəbləri bağladılar

Şimal yarımkürəsində sürətlə yayılan H3N2 virusu artıq Yaponiya və Avstraliyada genişmiqyaslı epidemiyalara səbəb olub. Böyük Britaniyada qrip mövsümü gözlənildiyindən daha tez başlayıb. Yay ayları ərzində bir neçə mutasiyaya uğraması nəticəsində virusun yeni variantı mövcud peyvəndlərə qarşı daha davamlıdı

22 noyabr
.

Xərçəng riskini artıran gündəlik 3 vərdiş

Alman mütəxəssisləri insanların gündəlik vərdişlərini təhlil edərək hansı davranış modellərinin xərçəng riskini artıra biləcəyini müəyyənləşdiriblər. xəbər verir ki, həkimlər üç əsas vərdişi xüsusilə təhlükəli adlandırırlar. Məlumdur ki, bədxassəli şişlər çox vaxt zərərli vərdişlər fonunda yaranır. Siqaret

28 noyabr
.

Beynin qocalmasını ləngidən qeyri-adi üç məhsul

Alimlər müəyyən ediblər ki, yaşıl çay, qoz və mankay adlı su bitkisindən ibarət gözlənilməz bir trionun qəbulu beynin gəncliyini qorumağa kömək edə bilər. xəbət verir ki, mankay dünyanın ən kiçik yarpaqlı tərəvəzidir (təxminən 0,5 mm ölçüdə), kök və gövdəsi yoxdur və su hövzələrinin səthində inkişa

17 noyabr
.

Bağırsaq sağlamlığı üçün ən zərərli pendir növü hansıdır?

Pendir çox məşhur qidadır və demək olar ki, hər kəsin rasionuna daxildir. Bəzi diyetoloqlar hesab edirlər ki, insanlar çox pendir yeyirlər, xüsusilə onun yağ və natrium miqdarı yüksək olan növlərini. Qaynarinfo-nun məlumatına görə, qastroenteroloq Ekta Qupta bildirir ki, bəzi pendirlər yüksək duz v

21 noyabr
.

Sirkənin faydaları: Qan şəkərini azaldır, xolesterolu tənzimləyir

Qida jurnalında dərc olunan yeni elmi icmal sirkənin müxtəlif faydalarını bir daha ortaya qoyub. türk mediasına istinadən xəbər verir ki, araşdırmaya görə, sirkə xüsusilə qan şəkərinin idarə olunmasına təsir edir. Sirkənin həm sağlam şəxslərdə, həm də diabet xəstələrində yemək sonrası qəbulu qan şəkərin

17 noyabr
.

Gündə neçə fincan qəhvə təhlükəsizdir? - Həkim xəbərdarlığı

Orqanizmdə kofeinin həddindən artıq toplanması koronar arteriyanın daralmasına və nəticədə miokard infarktına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, kofein qısa müddətdə arterial təzyiqi yüksəldir. Bu xüsusilə hipertoniyası və aterosklerozu olan şəxslər üçün təhlükəlidir, çünki onların ürək-damar sistemin

23 noyabr