Bu 4 qidanı yeyənlər xolesterin dərmanına ehtiyac duymur
Bu 4 qidanı yeyənlər xolesterin dərmanına ehtiyac duymur.
Milli.Az-ın məlumatına görə mütəxəssislər bildirir ki, bəzi təbii qidalar xolesterin səviyyəsini salmaqda dərmanlar qədər təsirli ola bilər və onları müntəzəm şəkildə qəbul edən insanlar dərman istifadəsinə ehtiyac duymaya bilər.
Araşdırmalara əsasən bu baxımdan xüsusilə dörd qida seçilir: yulaf, qoz, avokado və göyərti. Yulafın tərkibindəki həlledici liflər pis xolesterini (LDL) aşağı salmağa kömək edir. Qoz ürək-damar sisteminə faydalı olan faydalı yağlarla zəngindir. Avokado həm faydalı yağlar, həm də antioksidantlar baxımından güclü təsirə malikdir. Göyərti isə tərkibindəki bol vitaminlər, minerallar və liflərlə həm orqanizmi təmizləyir, həm də xolesterin səviyyəsini tənzimləyir.
Bu qidaların təsirli olması üçün onları düzgün və balanslı şəkildə qəbul etmək vacibdir. Hər hansı dərman istifadəsini dəyişdirmədən əvvəl isə mütləq həkimlə məsləhətləşmək tövsiyə olunur.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda Paylaş
Özünüzü soyuqdəymədən necə qorumalısınız: əsas qaydalar AÇIQLANDI
Bir çox insanlar özlərini soyuqdəymədən qorumağın mümkün olmadığına inanaraq olduqca tez-tez xəstələnirlər. -ın xarici mediaya istinadla xəbərinə görə, bununla belə, bir sıra sadə qaydalar xəstəlik riskini azaltmağa kömək edəcəkdir. Hansı sirləri bilməyə dəyər?. Peyvəndlər haqqında unutmayın. Bu, mövsüm
18 mayBu dərmanları pulsuz ALACAĞIQ
Azərbaycanda bir sıra dərman vasitələrinin icbari tibbi sığortaya daxil edilməsi gözlənilir. xəbər verir ki, bu barədə -ın sorğusuna cavab olaraq İcbari Tibbi Sığorta Agentliyindən məlumat verilib. Qurumdan bildirilib ki, ambulator şəraitdə resept əsasında istifadə olunan dərman vasitələrinin mərhələl
11 mayİsti yemək sevənlərə mədə xərçəngi riski XƏBƏRDARLIĞI
Onkoloq İvaşkov isti yeməyin mədə xərçəngi riskini artırdığını bildirdi Onkoloq Vladimir İvaşkov bildirib ki, isti yemək sevən insanlarda mədə xərçəngi inkişaf riski artır. "Bizdə konkret meyarlar mövcuddur. Mədə xərçəngi, əsasən, acı və isti yeməklərin qəbulu nəticəsində yaranır. Bəzi tədqiqatlard
5 mayİnsanlar yeni tikililərdə niyə daha çox xəstələnirlər?
"Yeni tikililərdə xəstəliklərin artması müasir tikinti və bəzək materiallarından yaranan kimyəvi maddələrin kompleks təsiri ilə əlaqəli ola bilər". xəbər verir ki, bunu -ya kimyaçı Andrey Doroxov deyib. Onun sözlərinə görə, bu materialların bir çoxunun tərkibində formaldehid, benzol, toluo
4 mayStomatologiyada irəliləyiş: Dişlərini itirmiş insanlar üçün yeni ümid
Alimlər ilk dəfə insan və donuz hüceyrələrinin kombinasiyası ilə yeni dişlər yetişdiriblər. -ın verdiyi məlumata görə, bu barədə tədqiqatın nəticələri "Stem Cells Translational Medicine" jurnalında dərc olunub. Bildirilir ki, Tafts Universitetinin Stomatologiya Məktəbindən professor Pamel
27 aprelHansını seçmək daha faydalıdır? Cəfəri yoxsa şüyüd?
Cəfəri və şüyüd mətbəximizin ayrılmaz hissəsidir – yeməklərə həm dad, həm də fayda qatır. Amma bu məşhur göyərtilərdən hansı sağlamlıq baxımından daha üstündür? Cavab sizi təəccübləndirə bilər, çünki hər şey o qədər də birmənalı deyil. hansının sizə faydalı olduğunu təqdim edir:. Cəfəri – vitamin v
11 mayDubay şokoladında zəhər tapıldı
Bir müddət əvvəl trendə çevrilən Dubay şokoladı ilə bağlı daha bir şok fakt ortaya çıxıb. xəbər verir ki, bu dəfə onda zəhər aşkar edilib. Məlum olub ki, şirniyyat sosial şəbəkələrdən fərqli olaraq mikroskop altında cazibədar görünmür. Bu barədə Almaniyanın "Stiftung Warentest" labaratoriyasınd
7 mayBuna görə balqabaq yeməyiniz vacibdir
Payızda ən bol olan tərəvəzlərdən biri də balqabaqdır. Həm yeməklərdə, həm də şirniyyat kimi istifadə edilən balqabağın orqanizmə xeyrini saymaqla bitmir. Axşam.az xəbər verir ki, ABŞ-da mütəxəssislər tərəvəzlə bağlı yeni araşdırma aparıb. Vitamin, mineral və antioksidant mənbəyi olan balqabağın faydalar
17 may